23. feb, 2022

Formiddagsmøte i DMSB, Legenes Hus, tirsdag 22. mars kl. 12.00 - møtet er avholdt

Nasjonal kompetansetjeneste for leddproteser og hoftebrudd, tidligere "Hofteregisteret", er et av Norges mest vellykkede og har vist seg svært nyttig i evalueringen av ulike leddproteser. På formiddagsmøtet i mars får vi besøk av vårt medlem, kollega, overlege i ortopedi, professor ved UiB og en av grunnleggerene av registeret, Leif Ivar Havelin.

Leif Ivar Havelin, født i Sør-Varanger kommune i Finnmark og oppvokst på Åndalsnes i Rauma kommune i Møre og Romsdal, professor i medisin (ortopedisk kirurgi) ved Universitetet i Bergen med spesialitetene «generell kirurgi» (1987) og «ortopedisk kirurgi» (1989). Han har vært overlege og avdelingsoverlege ved Ortopedisk avdeling ved Haukeland Universitetssjukehus med revmakirurgi og protesekirurgi som spesialområder.

Havelin var en av initiativtagerne for oppstart av Hofteregisteret i 1987 og den første daglige leder. Hofteregisteret var en forløper til Nasjonalt register for leddproteser, Nasjonalt Hoftebruddregister og Nasjonal Kompetansetjeneste for leddproteser og hoftebrudd der Havelin var leder, styremedlem eller styreleder i til sammen 31 år.

Havelin er cand. med fra Universitetet i Bergen (1976) hvor han også avla doktorgrad (dr.med) med avhandlingen «Hip Arthroplasty in Norway 1987-1994» (1995). For innsatsen innen ortopedi ble Havelin i september 2018 utnevnt til Ridder av 1. klasse av den Kongelige Norske St. Olavs Orden[2]. Havelin er hovedforfatter eller medforfatter på rundt 150 vitenskapelige artikler og bøker om ortopediske emner. Han er æresmedlem i British Hip Society (2013) og Norsk ortopedisk forening (2017) og var den første norske kirurgen som ble medlem av International Hip Society (2008).

Vi gleder oss til å høre hans foredrag om Hofteregisteret

Etter foredraget serverer vi enkelt taffel med kaffe. Påmelding er ikke nødvendig. Det er ingen kostnad.

Hjertelig velkommen.

Med vennlig hilsen

Styret

Nyeste kommentarer

12.10 | 18:28

Takk til komiteen for å ha arrangert en perfekt tur og takk til alel som var med for toppstemning. Dette ble et av årets høydepunkt

07.02 | 15:19

Takk for hyggelige hilsener....

07.02 | 14:51

Takk for å få del i opplevelser fra turen til Island gjennom fine blider og vakker musikk. Hilsen fra meg som burde vært med og gjenopplevd øyen fra tidligere opphold.

07.02 | 12:46

Meget flotte bilder fra en fin tur og nydelig musikk lagt til. Vi ser fram til Belgia sept. 2016.

Del denne siden