26. jan, 2022

Formiddagsmøte DMSB, Legenes Hus, tirsdag 22. februar kl. 12.00 - avholdt

Formiddagsmøtet i februar har nær tilknytning til virus, men denne gangen slipper vi unna SARS-CoV-2 og skal i stedet fordype oss i et langt mer dødelig og skremmende sykdomsbilde forårsaket av HIV-viruset. Kollega og styremedlem i DMSB, professor Birgitta Åsjö, har lovet å guide oss gjennom den svært interessante, utfordrende, men vellykkede historien om AIDS. Birgitta Åsjö har viet sitt forskerliv til studiet av virus, med hovedvekt på HIV og har knyttet en rekke kontakter i det internasjonale forskermiljøet i løpet av sin karriære. Hun tok sin doktorgrad på Retrovirus ved Karolinska i 1981 og startet kort tid etter sin forskning på HIV. Hun har vært professor i Virologi ved Universitetet i Bergen fra begynnelsen av 90-tallet og har aldri mistet sitt engasjement. Vi gleder oss til å høre henne gi oss et innblikk i historien om et virus som har preget verden i snart 40 år og har endret karakter fra å være en skambelagt, 100 prosent dødelig sykdom til en symbiose man nå kan leve tilnærmet normalt med. 

Dagens foredrag har tittelen: Mitt forskarliv med HIV

Etter foredraget tilbys enkelt taffel til de frammøtte uten kostnad. Påmelding er ikke nødvendig. Hjertelg velkommen.

Vennlig hilsen

Styret i DMSB

Nyeste kommentarer

12.10 | 18:28

Takk til komiteen for å ha arrangert en perfekt tur og takk til alel som var med for toppstemning. Dette ble et av årets høydepunkt

07.02 | 15:19

Takk for hyggelige hilsener....

07.02 | 14:51

Takk for å få del i opplevelser fra turen til Island gjennom fine blider og vakker musikk. Hilsen fra meg som burde vært med og gjenopplevd øyen fra tidligere opphold.

07.02 | 12:46

Meget flotte bilder fra en fin tur og nydelig musikk lagt til. Vi ser fram til Belgia sept. 2016.

Del denne siden