26. apr, 2017

Formiddagsmøte i DMSB, Legenes Hus, tirsdag 30. mai kl. 12.00 - avholdt

Det siste møtet i DMSB før sommeren blir et formiddagsmøte i Legenes Hus. Vi er glade for at vårt mangeårige medlem, Sigrun Solberg vil holde foredraget denne dagen og håper medlemmene kjenner sin besøkelsestid. Sigrun har en lang karriære bak seg som ortoped og ansvarlig for rehabilitering i Helse Bergen. Hun ble født på Ås 15. februar 1947. Hennes far, Peter Solberg, var professor i meierikjemi og bakteriologi, mens moren Kristine var hjemmearbeidende. Sammen med tre søstre vokste hun opp i etterkrigstidens Ås, i trange kår, men hadde det stort sett bra. Hun bestemte seg tidlig for å bli kirurg. 10-11 år gammel skrev hun til et ukeblad: "Jeg er jente, men vil bli kiurg". Hun holdt ord. Etter legestudier, hospitering på et barnekirurgisk avdeling i Jerusaleem, der hun traff faren til sine tre barn, lykkes hun i å bli den første kvinnelige kirurgen på Haukeland Sykehus.

Sigrun har aldri ligget på latsiden. Hennes karriere omfatter rollen som mor, ortoped, avdelingsoverlege, fagforeningskvinne, tidligere leder i Hordaland Legeforening og tillitsvalgt i Den norske Legeforeningen, nå dessuten stolt bestemor. Hun stiller alltid opp, har en sterk og klar stemme og er til å stole på. I DMSB har hun vervet som revisor.

Mange så Sigrun i programmet "Datoen" på NRK høsten 2015 og ble imponert over hennes fortelling. Vi gleder oss til å høre hennes foredrag der hun forteller om sitt legeliv.

Etter møtet serveres som vanlig enkelt taffel med snitter, mineralvann og kaffe. Påmelding er ikke nødvendig. Egenandel kr. 100,-

Nyeste kommentarer

12.10 | 18:28

Takk til komiteen for å ha arrangert en perfekt tur og takk til alel som var med for toppstemning. Dette ble et av årets høydepunkt

07.02 | 15:19

Takk for hyggelige hilsener....

07.02 | 14:51

Takk for å få del i opplevelser fra turen til Island gjennom fine blider og vakker musikk. Hilsen fra meg som burde vært med og gjenopplevd øyen fra tidligere opphold.

07.02 | 12:46

Meget flotte bilder fra en fin tur og nydelig musikk lagt til. Vi ser fram til Belgia sept. 2016.

Del denne siden