26. feb, 2015

Formiddagsmøte i DMSB, Legenes Hus, Tirsdag 24. mars kl. 12.00 - møtet er avholdt

Det neste formiddagsmøtet i DMSB er viet kirurgiens historie. Vårt mangeårige og trofsate medlem, professor em. og kirurg Arne Skarstein vil denne dagen holde et innlegg han har kalt:

"Lege og kirurg i over 50 år -et tilbakeblikk"

Arne Skarstein har hatt sitt virke både ved Haraldsplass og på Haukeland og har mottatt mange æresbevisninger.

I 2004 ble han tatt opp som Fellow of The Royal College of Surgeons of England (FRCS). The Royal College of Surgeons of England har lang tradisjon i tilrettelegging for forskning og utdanning av kirurger i England. Det er også en referanseinstitusjon innen faget kirurgi. I kollegiet diskuteres kirurgiske spørsmål av felles interesse og viktighet, både når det gjelder utdanningen av kirurger og utøvelsen av faget.

Arne Skarstein er spesialist i generell kirurgi og gastroenterologisk kirurgi. Den medisinske doktorgrad tok han på et eksperimentelt arbeid om blodsirkulasjonen i magesekken ved magesår. Forskningsmessig og klinisk er han særlig engasjert i kirurgiske fordøyelsessykdommer, spesielt innen området inflammatoriske tarmsykdommer og kolorektal cancer. Han har vært med i den nasjonale referansegruppen for behandling av rectumcancer og vært norsk medlem i den nordiske analcancergruppen. Tre ganger ble han av medisinstudentene kåret til beste foreleser ved Det medisinske fakultet, Universitetet i Bergen.

Vi gleder oss til å høre ham dele sine erfaringer med oss.

Som vanlig sereveres det snitter og kaffe/te for de frammøtte mot en liten egenandel, kr. 100,-.

Hjertelig velkommen.  

Nyeste kommentarer

12.10 | 18:28

Takk til komiteen for å ha arrangert en perfekt tur og takk til alel som var med for toppstemning. Dette ble et av årets høydepunkt

07.02 | 15:19

Takk for hyggelige hilsener....

07.02 | 14:51

Takk for å få del i opplevelser fra turen til Island gjennom fine blider og vakker musikk. Hilsen fra meg som burde vært med og gjenopplevd øyen fra tidligere opphold.

07.02 | 12:46

Meget flotte bilder fra en fin tur og nydelig musikk lagt til. Vi ser fram til Belgia sept. 2016.

Del denne siden