1. nov, 2021

Kveldsmøte i DMSB, Legenes Hus, tirsdag 9. november kl. 19.30 - møtet er gjennomført

Velkommen til novembermøtet i DMSB 2021. Vår kjære kollega, styremedlem i DMSB, Professor em. Svein Ødegaard er kveldens foredragsholder. Tema er ett av hans favorittemner - ultralyd!

Svein Ødegaard, født 10. januar 1945 i Manger, Norge) er en norsk-tysk lege og forsker. Han er professor emeritus og tidligere avdelingssjef i indremedisin og fordøyelsessykdommer ved Haukeland universitetssykehus og Universitetet i Bergen. Han avla medisinsk Staatsexamen ved Universität Bonn, Vest-Tyskland i 1970 og har senere tjenestegjort ved norske, tyske og amerikanske sykehus. Han tok medisinsk doktorgrad på kreftmarkører i magesekken ved Universitetet i Bergen i 1988 og har skrevet flere vitenskapelige artikler og fagbøker i fordøyelsessykdommer, indremedisin og ultralyd. Han har arbeidet med ultralyd i medisinsk diagnostikk fra 1976, grunnla Nasjonalt senter for gastroenterologisk ultrasonografi ved Haukeland universitetssykehus i 2001, startet endoskopisk ultralyd samme sted (EUS) som først i Norden i 1987 og er æresmedlem i flere nasjonale og internasjonale organisasjoner. Han har i en årrekke arbeidet for krigsbarns rettigheter innenfor organisasjonene Lebensborn og CBOW (Children born of war).

Kveldens foredrag har tittelen:

"Mitt liv med høye ultralyd-frekvenser - Hva er under overflaten?"

Etter foredraget serveres tradisjonelt taffel med mineralvann. Påmelding er ikke nødvendig. Egenandel kr. 100,-

Hjertelig velkommen!

Nyeste kommentarer

12.10 | 18:28

Takk til komiteen for å ha arrangert en perfekt tur og takk til alel som var med for toppstemning. Dette ble et av årets høydepunkt

07.02 | 15:19

Takk for hyggelige hilsener....

07.02 | 14:51

Takk for å få del i opplevelser fra turen til Island gjennom fine blider og vakker musikk. Hilsen fra meg som burde vært med og gjenopplevd øyen fra tidligere opphold.

07.02 | 12:46

Meget flotte bilder fra en fin tur og nydelig musikk lagt til. Vi ser fram til Belgia sept. 2016.

Del denne siden