27. aug, 2016

Medlemsmøte i DMSB, Legenes Hus, tirsdag 13. september kl. 19.30 - møtet er avholdt

Høstens første møte i DMSB er viet Dagkirurgi i det private. Dette emnet har vært mye omtalt i det siste. Indikasjonsstilling og prioritering i et presset helsevesen er meget aktuelle tema som vi ønsker å høre mer om. Denne kvelden vil Professor Erik Solheim holde et innlegg for oss med tittelen:

Artroskopisk skulderkirurgi

Professor dr. med. Eirik Johan Solheim (1960) er spesialist i ortopedisk kirurgi. Han har arbeidet ved Aleris Nesttun (tidligere Teres Bergen og Bergen Kirurgiske Sykehus) siden 1998 og er medisinsk ansvarlig lege ved Aleris Nesttun.

Eirik Solheim studerte medisin i Bergen fra 1980 til 1986. Han startet sin spesialist-utdannelse i Ortopedisk kirurgi ved Kysthospitalet i Hagevik i 1989, med prof. Sudman som sjef og akademisk veileder. Spesialist-utdannelsen ble fullført i 1998 etter tjeneste ved Haukeland sykehus 1993-1995 og fra 1995 Haraldsplass sykehus. Siden starten av sin kliniske karriere, har han interessert seg for artroskopisk kirurgi med dr. Torbjørn Strand som første mentor. Solheim har svært stor erfaring i artroskopisk kirurgi i skulder, albue, kne og ankel.

Siden 2006 har hovedinteresseområdet vært artroskopisk skulder- og albuekirurgi.

Han fikk tidlig interesse for forskning og startet sitt doktorgradsarbeide i beintilheling og biomaterialer ved Inst. for Kirurgisk Forskning ved Rikshospitalet i 1988. Doktorgraden ble fullført i 1993. Han har også drevet utstrakt klinisk forskning innen artroskopisk kirurgi, korsbåndskader, leddbruskskader og bruddbehandling, og han har til sammen publisert rundt 60 vitenskaplige artikler.

Som professor i ortopedisk kirurgi ved Universitetet i Bergen (Haraldsplass Diakonale Sykehus), har han ansvar for ortopedisk forskning, utdannelse av medisin-studenter og veiledning av PhD kandidater.

Alle medlemmer av DMSB og andre interesserte er hjertelig velkommen til møte. Etter foredraget serveres enkelt taffel. Påmelding er ikke nødvendig. Egenandel kr. 100,-

Nyeste kommentarer

12.10 | 18:28

Takk til komiteen for å ha arrangert en perfekt tur og takk til alel som var med for toppstemning. Dette ble et av årets høydepunkt

07.02 | 15:19

Takk for hyggelige hilsener....

07.02 | 14:51

Takk for å få del i opplevelser fra turen til Island gjennom fine blider og vakker musikk. Hilsen fra meg som burde vært med og gjenopplevd øyen fra tidligere opphold.

07.02 | 12:46

Meget flotte bilder fra en fin tur og nydelig musikk lagt til. Vi ser fram til Belgia sept. 2016.

Del denne siden