14. mar, 2015

Medlemsmøte i DMSB, Legenes Hus, tirsdag 14. aril kl. 19.30 - møtet er avholdt

Velkommen til medlemsmøte i DMSB, Legens Hus. Vi er heldige å ha fått professor e.m. Ole Erik Iversen til å holde et innlegg for oss med tittelen:

"HPV infeksjon og vaksinasjon. Status 2015"

Ole Erik Iversen har arbeidet ved Kvinneklinikken, Haukeland Unviersitetssykehus siden 1976, da han startet sin spesialistutdannelse i gynekologi og obstretikk. Han har vært overlege og professor ved Universitetet i Bergen og Haukeland Universitetssykehus frem til han ble emeritus i 2015 og arbeider fortsatt i en bistilling som overlege. Iversen har deltatt i en rekke nasjonale råd og utvalg, blant annet for Helsdirektoratet, Folkehelseinstituttet, Kreftregisteret og med innføring av HPV-testing i Norge. I 2011 ble han tildelt Falchs seniorpris, blant annet for sin innsats for å gjennomføre kliniske utprøvningsstudier og for å fronte forskningsbasert klinisk praksis. Da han ble foreslått til prisen, ble hans innsats for å fremme evidensbasert klinisk praksis, forskningsresultater og viktige medisinske problemstillinger trukket frem. Iversen har blant annet vært aktiv i utprøvningen av den såkalte kreftvaksinen mot HPV-viruset, som forårsaker livmorhalskreft. Han får også prisen for sitt bidrag for å profilere forskning i mediene. I forbindelse med utdelingen trekkes det frem at Ole Erik Iversen «har vist et særlig mot når det gjelder å ta opp følsomme og kontroversielle emner, og han har gjennom dette bidratt til formidling av evidensbasert kunnskap og et vitenskapelig rasjonale for medisinske beslutninger».

Etter møtet blir det, som sedvanlig, servert enkelt taffel med alkoholfri drikke mot egenandel klr. 100,-

Hjertelig velkommen

Nyeste kommentarer

12.10 | 18:28

Takk til komiteen for å ha arrangert en perfekt tur og takk til alel som var med for toppstemning. Dette ble et av årets høydepunkt

07.02 | 15:19

Takk for hyggelige hilsener....

07.02 | 14:51

Takk for å få del i opplevelser fra turen til Island gjennom fine blider og vakker musikk. Hilsen fra meg som burde vært med og gjenopplevd øyen fra tidligere opphold.

07.02 | 12:46

Meget flotte bilder fra en fin tur og nydelig musikk lagt til. Vi ser fram til Belgia sept. 2016.

Del denne siden