Kveldsmøter i DMSB

18. des, 2017

Det første medlemsmøtet i 2018 har en spennende tittel som gir brede assosiasjoner. Vårt medlem og kollega, professor emeritus Ole Didrik Lærum vil denne kvelden forelese om et emne han har interessert seg for, kunst og tuberkulose. Ole didrik Lærum ble født 23. april 1940, i Bærum. Han vokste opp på Voss. Etter examen artium 1959 fra Voss landsgymnas og cand.med. 1965, fullførte han dr.med. 1969 og spesialiserte seg innen patologi ved Rikshospitalet. Fra 1974 jobbet han for Gades Institutt i Bergen som dosent i eksperimentell patologi og onkologi, og professor fra 1980 til 2010. Han var prorektor ved Universitetet i Bergen 1984–89 og rektor 1990–95. Senere var han en av flere ledende professorer i Fritt akademia.

Ole Didrik Lærum er kommandør av St. Olavs Orden og har i tillegg en rekke æresbevisninger. Han er en meget engasjerende foredragsholder og vi gleder oss til å holde hans foredrag med tittelen:

"Kunst og tuberculose"

Etter møteet inviterer vi til enkelt taffel med alkoholfri drikke. Påmelding er ikke nødvendig. Egenandel kr. 100,-

16. nov, 2017

DMSB har gleden av å invitere til

Julemøte med juletaffel

Tid: Fredag 8. desember kl. 19.00

Sted: Pleiestiftelsen for Spedalske No 1, Kalfarveien 31

Antrekk: Mørk dress

Ingen kostnad for deltakelse kun på foredraget

Påmelding er nødvendig for dem som ønsker å delta på middagen etter kveldens foredrag.

Pris: kr 600,- pr. person for meny med drikke

 

 

Program:

1. Juleforedrag: "Lege på Statsraad Lehmkuhl" - Lege Stig-André Normann, styremedlem DMSB

2. Tradisjonelt Juletaffel med drikke

Meny 

Aperitiff

Jaume Serra Brut - Mozell

***

Pinnekjøtt og Svineribbe med tradisjonelt tilbehør

Øl og Akevitt - Vin - Alkoholfritt øl - Mineralvann

***

Dessertbuffet

Kaffe

Det tradisjonelle Julemøtet i DMSB er meget populært og vi er svært glade for å kunne invitere selskapets medlemmer med ledsagere til interessant foredrag og etterfølgende tradisjonelt Juletaffel med øl og akevitt, vin, alkoholfritt øl, mineralvann og kaffe.

Før foredraget serveres aperitiff. Deretter vil vår kollega og styremedlem, Stig-André Normann holde et foredrag om sine opplevelser som lege på Statsraad Lehmkuhl.

Påmelding er ikke nødvendig dersom du kun skal høre foredraget, men deltagelse på middagen etter foredraget krever påmelding til Bjarte Askeland på epost bas@bbb.no, alternativt på telefon 410 28 000, samt betaling, kr. 600,- pr person til konto nr.: 1204.47.78287, senest innen fredag 1. desember.

Med vennlig hilsen

Bjarte Askeland (sign.)                                                Kristina H. Johannessen (sign.)

Leder                                                                                     Nestleder

28. okt, 2017

Vi har gleden av å invitere til DMSBs novembermøte i Legenes Hus. Tema for møtet er tannimplantater og tannhelse. Avdelingstannlege, oralkirurg og doktorgradskandidat, Cecilie G. Gjerde vil holde et innlegg om sin forskning på stamceller og regenerasjon av kjevebein. Cecilie Gjerde er en begavet forsker som vant Forsker Grand Prix i Bergen i 2015. Hennes forskning kan gi nytt håp om tanninnplantater for pasienter med dårlig kjevebein. Les mer om hennes forskning på: https://www.tu.no/artikler/norsk-kirurg-lager-kjevebein-fra-stamceller-metoden-kan-erstatte-transplantasjon/347674

Etter foredraget inviterer vi som vanlig til enkelt taffel og alkoholfri drikke. Påmelding er ikke nødvendig. Egenandel kr. 100,-

23. sep, 2017

DMSB har gleden av å invitere til

ARMAUER HANSEN FORELESNING

Tid: Tirsdag 10. Oktober kl. 19.00

Sted: Pleiestiftelsen for Spedalske No 1, Kalfarveien 31

Antrekk: Mørk dress

Pris: kr 550,- pr. person for meny med viner - ingen kostnad for deltakelse kun på foredraget

Påmelding er nødvendig for dem som ønsker å delta på middagen etter kveldens foredrag.

 Program:

1. Armauer Hansen foredrag - "Global Burden of Disease" - Professor Stein Emil Vollset, UiB, Institutt for global helse og samfunnsmedisin

2. Tradisjonell Armauer Hansen middag

Meny 

Aperitiff

Jaume Serra Brut - Mozell

***

Bergensk Fiskesuppe

Esprit de Blanc 2016

***

Bergens Sursteik

Long Terme 2010

***

Dronning Maud med bær

Cartagène

***

Kaffe

***

Øl eller mineralvann

Armauer Hansen forelesningen er en tradisjon i DMSB og vi er svært glade for å kunne invitere selskapets medlemmer med ledsagere til interessant foredrag og etterfølgende tradisjonell bergensmeny med vin, øl, mineralvann og kaffe.

Før foredraget serveres aperitiff. Deretter vil Professor Stein Emil Vollset, Institutt for global helse og samfunnsmedisin holde et foredrag om internasjonal sykdomsbyrde.

Deltagelse på middagen etter foredraget krever påmelding til Bjarte Askeland på epost bas@bbb.no, alternativt på telefon 410 28 000, samt betaling , kr. 550,- pr person til konto nr.: 1204.47.78287, senest innen fredag 6. Oktober.

Med vennlig hilsen

 

Bjarte Askeland (sign.)                                                Kristina H. Johannessen (sign.)

Leder                                                                                     Nestleder

7. jun, 2017

Medlemsmøtet i september er viet den akuttmedisinske kjeden og betydningen av å ha en oppdatert og velfungerende akuttberedskap i vårt grisgrente land. Mangeårig leder ved AMK i Helse Bergen, anestesilege med mange års erfaring fra sykehus både i sør og nord, professor II ved Universitetet i Bergen, en dyktig og etterspurt foreleser og debattant, overlege Guttomr Brattebø, vil denne kvelden dele av sine erfaringer og gi oss sin mening om hva han mener den akuttmedisinske beredskapen betyr og hvordan den bør organiseres.

 

Tittelen på hans foredrag er: "Organisering av den akuttmedisinske beredskapen i Norge"

Etter foredraget inviterer vi til enkelt taffel med alkoholfri drikke. Påmelding er ikke nødvendig. Egenandel kr. 100,-

Merk at møtet starter en halv time tidligere enn vanlig.

Hjertelig velkommen.