Kveldsmøter i DMSB

15. mar, 2019

På kveldsmøtet i april har vi vært så heldige å få kollega Paul Egil Gravem som foredragsholder.

Paul Egil Gravem er utdannet lege ved Universitetet i Bergen 1974. Spesialist i generell kirurgi og plastikkirurgi. Mangeårig overlege ved Avdeling for plastikk-, hånd- og rekonstruktiv kirurgi ved HUS med spesiell kompetanse innen leppe-kjeve- ganespalte og genitale misdannelser. Har arbeidet som plastikkirurg ved All Africa Leprosy Rehabilitation and Training Center i Addis Abeba (ALERT), Etiopia til sammen ca 5 år og har betydelig erfaring i rekonstruktiv kirurgi ved lepra. Har engasjerte seg spesielt i brannskadebehandling i Etiopia, og grunnla eget spesialistutdannings-program  i plastikkirurgi i 2000. Han har også vært initiativtaker og pådriver i etableringen av  et multidisiplinært team for behandling av barn med leppe-kjeve-ganespalte i landet.
 
De siste årene har han vært involvert som ekstern sensor ved spesialisteksamen i plastikkirurgi ved Universitetet i Addis Abeba.
 
Han har også arbeidet en tiårsperiode for Barentsprogrammet i Arkhangelsk, Murmansk og Syktyvkar i Russland  med rekonstruktiv kirurgi  ved medfødte misdannelser som 
forstyrrelse av somatisk kjønns-differensiering og leppe-kjeve-ganespalte.
 
Han mottok midler fra Rebekka Ege Hegermanns  Legat da han la grunnlaget for sitt engasjement i Etiopia, og er dypt takknemlig for støtten.
 
I 2008 fikk han Kongens fortjenstmedalje i gull for sitt arbeid.
 
Tittelen på kveldens foredrag er: “Tilbakeblikk på arbeid i Etiopia”
 
Etter møtet inviterer vi til enkelt taffel med snitter og mineralvann. Påmelding er ikke nødvendig. Egenandel kr. 100,-
14. feb, 2019

Styret i DMSB har gleden av å invitere til kveldsmøte med kollega Jeremy Ganz som foredragsholder.

Jeremy Ganz er født 1943 i Chester U.K. Legeutdannelse i U.K. Arbeidet med generell kirurgi og neurokirurgi i U.K. 1967-1976. 1976-1978 neurokirurgi i Trondheim. Norsk spesialist i neurokirurgi 1978. Overlege på Neurokirurgisk avdeling, Haukeland Sykehus 1979-1993 og 2007-2010. Litteratur om Gammakniv.
 
Views: We should all listen more and talk less.
 
Tittelen på Jeremys foredrag denne kvelden er: "Cranial Trauma from Prehistory to 1800"
 
Ganz vil holde foredraget på engelsk.
 
Etter foredraget inviterer vi til enkelt taffel med snitter og alkoholfri drikke. Påmelding er ikke nødvendig. Egenandel kr. 100,-
 
Hjertelig velkommen!
16. jan, 2019

 

Styret i Det medisinske selskap i Bergen har gleden av å invitere til

 

Årsmøte og faglig møte 2019

 

 

 

Dagsorden:

  1. Godkjenning av innkallingen
  2. Valg av ordstyrer
  3. Styrets årsberetning for 2018
  4. Godkjenning av regnskapet for 2018
  5. Ansvarsfrihet for styret
  6. Budsjett for 2019, herunder fastsettelse av kontingent
  7. Valg
  8. Eventuelt

Etter årsmøtet inviterer vi til foredrag. Kveldens foreleser er Professor emerita Birgitta Åsjö. Birgitta kom til Bergen og UiB i 1992 fra Sverige, professor i virologi, spesialist på HIV-viruset og AIDS. Det var en lång väg i karrieren, hun måtte jobbe for å finansiere studiene fra 16 år. Etterhvert kom hun til Tumörbiologiska Institutet på Karolinska der hun jobbet som bioingeniør og begynte å forske hos den berømte professor Klein. Til slutt kom hun inn på medisinstudiet, ferdig 1976. Ved UiB fikk hun lage sin egen forskningsgruppe, skapte et miljø, veiledet 6 doktorgradsstipendiater og var en meget god foreleser. Da hun sluttet som professor ble stillingen “lagt i fryseboksen”, dessverre - "kanskje den største skuffelsen" sa hun til Tidskriftet, "men selv har jeg hatt en fantastisk tid". Så kan det tillegges at hun er interessert i klassisk musikk og ble gift på Askøy.

Birgittas foredrag har tittelen: "Zicavirus og Mikrocefali; en uppdatering"

Vi gleder oss til å høre hennes presentasjon.

Etter foredraget inviterer vi til enkel servering mot egenandel kr. 100,- inkl. drikke.

Påmelding er ikke nødvendig.

Hjertelig velkommen.

For styret,

med vennlig hilsen

Kristina H. Johannessen

Styrets leder

19. des, 2018

Det første medlemsmøtet i 2019 er viet bistandsarbeid i konfliktsoner. Vi er svært glade for å kunne annonsere at Arne Strand, forsker og assisterende direktør ved Christian Michelsens institutt i Bergen, vil holde et foredrag om de utfordringene man står overfor som bistandsarbeider i konfliktsoner.

Etter foredraget inviteres det som vanlig til enkelt taffel med snitter og alkoholfri drikke. Egenandel er kr. 100,- og påmelding er ikke nødvendig. Hjertelig velkommen.

Under foredraget ble det gjort opptat til NRK Brennpunkt og den 13. mars 2019 ble utgaven: "Returnert - livet etter utkastelse fra Norge" vist i NRK. Nettutgaven er tilgjengelig på denne linken: https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/2019/MDDP11000119

21. nov, 2018

 

DMSB har gleden av å invitere til tradisjonelt Julemøte med juletaffel

Antrekk: Mørk dress

Pris: kr. 600,- for juletaffel med drikke

 

Program:

1. Juleforedrag

Vi har fått Bettina Husebø til å holde foredrag denne dagen. Tittelen er “Blue Zone og Living Lab.”

Hun har en imponerende CV. Professor ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin. Senter for alders-og sykehjemsmedisin. Øvrige stikkord: Palliativ medisin. Demens. Eldreomsorg.
Utdannet i Tyskland,- 88 doktor ved Universitetet Bonn,-93 Doctoral thesis i Bonn, -08 PhD UiB.
Spesialist i anestesi i Bonn. Spesialist i sykehjemsmedisin, palliativ medisin.
Hun har vært med. sjef på Rød Kors. En rekke artikler i forskjellige tidskrifter. 

 

2. Tradisjonelt juletaffel med drikke

Meny 

Aperitiff

Musserende vin - Mozell

***

Pinnekjøtt og Svineribbe med tradisjonelt tilbehør

Øl og Akevitt - Vin - Alkoholfritt øl - Mineralvann

***

Dessertbuffet

Kaffe

Påmelding til Bjarte Askeland på epost bas@bbb.no, alternativt på telefon 410 28 000. Deltakelse på foredraget er uten kostnad, men dersom du ønsker juletaffel ber vi om innbetaling av egenandel, kr. 600,- pr person, til konto nr.: 1204.47.78287, senest innen fredag 1. desember.

Med vennlig hilsen

Kristina H. Johannessen (sign.)

Leder