Kveldsmøter i DMSB

18. okt, 2019

Kveldsmøtet i november er viet rusomsorg. Vi er glade for å kunne annonsere Kari Lossius som kveldens foredragsholder. Kari et utdannet psykolog ved UiB, spesialist i klinisk psykologi 1989. Hun har arbeidet innen rusfeltet mer enn 25 år som kliniker, forsker og leder. Veileder på UiB og gruppeterapeut på Studentenes Psykiske Helsetjeneste. Medforfatter til flere bøker innen psykologi, rus og behandling bl.a. en bok om kvinner og alkohol. Populær foredragsholder. Kari Lossius har vært klinikkdirektør i mange år ved Stiftelsen Bergensklinikkene. Fra 2019 har hun psykologpraksis i Bergen.

Vi gleder oss til å høre hennes foredrag.

Etter møtet inviterer vi til enkelt taffel med snitter og mineralvann. Påmelding er ikke nødvendig. Egenandel kr. 100,-

Hjertelig velkommen.

18. sep, 2019

DMSB har gleden av å invitere til

ARMAUER HANSEN FORELESNING

Tid: Tirsdag 15. oktober 2019, kl. 19.00

Sted: Pleiestiftelsen for Spedalske No 1, Kalfarveien 31

Antrekk: Mørk dress

 

Pris kr 600,- pr. person for meny med viner - ingen kostnad for dem som kun deltar på foredraget. Påmelding er nødvendig for dem som ønsker å delta.

Program:

1. Armauer Hansen foredrag - Glimt fra medisinens historie – sett fra Bergen (av en kirurg) - seksjonsoverlege Inge Glambek, Haraldsplass Diakonale Sykehus.

2. Tradisjonell Armauer Hansen middag

Meny 

Aperitiff

Musserende vin - Mozell

***

Bergensk Fiskesuppe

Husets hvitvin

***

Bergens Sursteik

Husets rødvin

***

Dronning Maud med bær

Husets dessertvin

***

Kaffe

***

Øl eller mineralvann tilbys dem som ikke ønsker vin til maten

Armauer Hansen forelesningen er en tradisjon i DMSB og vi er svært glade for å kunne invitere selskapets medlemmer med ledsagere til interessant foredrag og etterfølgende tradisjonell bergensmeny med vin, øl, mineralvann og kaffe.

Før foredraget serveres aperitiff. Deretter vil seksjonsoverlege Inge Glambek holde et spennende foredrag med tittelen: «Glimt fra medisinens historie – sett fra Bergen (av en kirurg)»

Inge Glambek er utdannet generell kirurg og kar- og thoraxkirurg, med over 40 års erfaring. Han har drevet med generell kirurgi de siste 25 årene. Inge er mye opptatt av dagkirurgi og har sittet i styret i Norsk Dagkirurgisk forening, Nordaf, i 12 år. I tillegg har han vært styremedlem og leder i Norsk interessefaggruppe for sårheling, medlem og leder av legeforeningens Turnusråd i 7 år (dette nå nedlagt), leder av Forum for brokk- og bukveggskirurgi og de siste 4 år leder i norsk kirurgisk forening. Han er en svært populær foredragsholder som alltid skaper stort engasjement.

Det er mulig å delta kun på foredraget uten kostnad, mens deltagelse på middagen etter foredraget krever påmelding til Bjarte Askeland på epost bas@bbb.no, alternativt på telefon 410 28 000, samt betaling, kr. 600,- pr person til konto nr.: 1204.47.78287, senest torsdag 10. oktober. Det er også mulig å benytte VIPPS til telefon 410 28 000. Angi i så fall hva innbetalingen gjelder.

Med vennlig hilsen

Kristina H. Johannessen (sign.)

Leder

8. jun, 2019

På høstens første kveldsmøte er det en stor ære for DMSB å kunne presentere Gerd Kvale og Bjarne Hansen som foredragholdere. De er begge psykologer og professorer i klinisk psykologi ved Universitetet i Bergen, og har sammen skapt noe så sjeldent som en norsk eksportvare innen psykiatrien: Alvorlig angst og tvang (OCD) lar seg behandle på fire dager.

I oktober 2018 ble duoen plukket ut til Time Magazines prestisjetunge liste over de 50 personene som gjør mest for å bedre verdens helsetjenester. The Bergen 4-day treatment sprer seg verden rundt og i Norge er behandlingsteam under opplæring over hele landet. 4-dagers behandlingen er også utgangspunktet for storsatsingen der Haukeland Universitetssykehus, Universitetet i Bergen, Trond Mohns Forskningsstiftelse og Kavlifondet sammen tildeler 111 millioner for å etablere Bergen Center for Brain Plasticity. Gerd og Bjarne vil fortelle om behandlingen og forskningen.

Etter foredraget inviterer vi som vanlig til enkelt taffel med snitter og mineralvann. Påmelding er ikke nødvendig. Egenandel kr. 100,-

Hjertelig velkommen!

10. apr, 2019

Det siste kveldsmøtet før sommeren arrangeres tirsag 14. mai i Legens Hus.

Merk at tidspunktet for dette møtet har blitt endret fra å være et kveldsmøte til å bli et formiddagsmøte. Dette skyldes at det avholdes Doktormiddag i Legenes Hus denne kvelden.

Det er kollega Kjell Haug, ved institutt for global helse og samfunnsmedisin som er kveldens foredragsholder. Han er utdannet cand. med. ved UiB 1974. Almennpraksis i Loddefjord 1978-1981, Institutt for almenmedisin 1982-1985. Professor emeritus på Institutt for global helse og samfunnsmedisin UiB siden høsten 2018. Tidligere professor i samfunnsmedisin. Prodekanus for undervisning 2005-2009. Senere leder for arbeidsgruppen som utarbeidet makrostrukturen for ny studieplan i medisin.

Kveldens foredrag er en orientering om ny studieplan i medisin

Etter foredraget inviteres deltakerne til enkelt taffel med snitter og mineralvann. Påmelding er ikke nødvendig. Egenandel kr. 100,-

Hjertelig velkommen.

15. mar, 2019

På kveldsmøtet i april har vi vært så heldige å få kollega Paul Egil Gravem som foredragsholder.

Paul Egil Gravem er utdannet lege ved Universitetet i Bergen 1974. Spesialist i generell kirurgi og plastikkirurgi. Mangeårig overlege ved Avdeling for plastikk-, hånd- og rekonstruktiv kirurgi ved HUS med spesiell kompetanse innen leppe-kjeve- ganespalte og genitale misdannelser. Har arbeidet som plastikkirurg ved All Africa Leprosy Rehabilitation and Training Center i Addis Abeba (ALERT), Etiopia til sammen ca 5 år og har betydelig erfaring i rekonstruktiv kirurgi ved lepra. Har engasjerte seg spesielt i brannskadebehandling i Etiopia, og grunnla eget spesialistutdannings-program  i plastikkirurgi i 2000. Han har også vært initiativtaker og pådriver i etableringen av  et multidisiplinært team for behandling av barn med leppe-kjeve-ganespalte i landet.
 
De siste årene har han vært involvert som ekstern sensor ved spesialisteksamen i plastikkirurgi ved Universitetet i Addis Abeba.
 
Han har også arbeidet en tiårsperiode for Barentsprogrammet i Arkhangelsk, Murmansk og Syktyvkar i Russland  med rekonstruktiv kirurgi  ved medfødte misdannelser som 
forstyrrelse av somatisk kjønns-differensiering og leppe-kjeve-ganespalte.
 
Han mottok midler fra Rebekka Ege Hegermanns  Legat da han la grunnlaget for sitt engasjement i Etiopia, og er dypt takknemlig for støtten.
 
I 2008 fikk han Kongens fortjenstmedalje i gull for sitt arbeid.
 
Tittelen på kveldens foredrag er: “Tilbakeblikk på arbeid i Etiopia”
 
Etter møtet inviterer vi til enkelt taffel med snitter og mineralvann. Påmelding er ikke nødvendig. Egenandel kr. 100,-