Kveldsmøter i DMSB

5. jan, 2020

Velkommen til årets første kveldsmøte i Legenes Hus. Vår første foreleser er kjent for sitt engasjement i internasjonal helse og vil denne kvelden ta for seg emnet klimaendringer. Vi gleder oss til å høre hans syn på denne meget aktuelle problemstillingen.
 
Gunnar Kvåle er lege og professor emeritus i internasjonal helse. Han ble cand. med. i Bergen 68. Dipl. Trop. Publ. Health London 73. Dr. med. 89. Kirkens Nødhjelp i Nigeria 74-76. Kreftregisteret 76-80. Fra 80 Inst. for hygiene og sosialmedisin i Bergen. Fra 93 Professor. Styremedlem i Besteforeldrenes Klimaaksjon.
 
 
 
 
Kveldens foredrag her tittelen Klimaendring-vår tøffeste helseutfordring
 
Etter møtet blir det servert taffel med snitter og mineralvann. Påmelding er ikke nødvendig. Egenandel kr. 100,-
 
Hjertelig velkommen!
14. nov, 2019

NB - Viktig melding!

Bjarte Askeland har dessverre måttet melde avbud på grunn av utenlandsoppdrag på Samoa i regi av FN og DSB, i forbindelse med den meget alvorlige meslingepidemien som truer samfunnet der. Han har lovet å komme tilbake som foredragsholder, både med sitt opprinnelige foredrag og en rapport fra det aktuelle oppdraget.

Til gjengjeld har vi vært så heldige å få kolleaga Kjell Haug til å steppe inn på meget kort varsel. Kjell haug holdt sist foredrag i DMSB 14. mai og turde være kjent for oss. Han er utdannet cand. med. ved UiB 1974. Almennpraksis i Loddefjord 1978-1981, Institutt for almenmedisin 1982-1985. Professor emeritus på Institutt for global helse og samfunnsmedisin UiB siden høsten 2018. Tidligere professor i samfunnsmedisin.

Kveldens foredrag er viet røkingens historie


DMSB har gleden av å invitere til tradisjonelt Julemøte med juletaffel 2019

Sted: Pleiestiftelsen for Spedalske No. 1, Kalfarveien 31

Antrekk: Mørk dress

Pris: kr. 650,- for juletaffel med drikke

Program:

1. Juleforedrag

Årets juleforedrag holdes av styremedlem i DMSB, Bjarte Askeland. Han vil fortelle om sine erfaringer som militærlege i Afghanistan som del av den internasjonale ISAF-styrken i tidrsommet 2008 - 2012.

Foredraget har fått tittelen: "Oppdrag Afghanistan - Sivile erfaringer som militærlege i felt"

Bjarte Askeland er udannet cand. med. i Bergen i 1985, ble spesialist i Anestesiologi i 1995 og har praksis fra Fredrikstad sykehus, Kysthospitalet i Hagavik og Haukeland Universitetssykehus, der han har vært assistentlege, overlege, seksjonsoverlege og Klinikksjef. Han har nå overlegestilling ved Ortopedisk seksjon i Kirurgisk serviceklinikk.

Ved siden av sin kliniske stilling har han tillitsverv i Norsk Dagkirurgisk forening, er tilknyttet NOR-EMT som senior medical officer og har engasjement i et sykehusprosjekt i Malawi.  

2. Tradisjonelt juletaffel med drikke

Meny 

Aperitiff

Musserende vin - Mozell

***

Pinnekjøtt og Svineribbe med tradisjonelt tilbehør

Øl og Akevitt - Vin - Alkoholfritt øl - Mineralvann

***

Dessertbuffet

Kaffe

Påmelding er nødvendig, både for dem som kun skal høre foredraget og dem som ønsker å delta på juletaffelet. Påmelding gjøres til Bjarte Askeland på epost bas@bbb.no, alternativt på telefon 410 28 000, senest mandag 2. desember. Deltakelse på foredraget er kostnadsfritt, men dersom du ønsker juletaffel ber vi om innbetaling av egenandel, kr. 650,- pr person, til konto nr.: 1204.47.78287 innen påmeldingsfristen.

Med vennlig hilsen

Kristina H. Johannessen (sign.)

Leder

18. okt, 2019

Kveldsmøtet i november er viet rusomsorg. Vi er glade for å kunne annonsere Kari Lossius som kveldens foredragsholder. Kari et utdannet psykolog ved UiB, spesialist i klinisk psykologi 1989. Hun har arbeidet innen rusfeltet mer enn 25 år som kliniker, forsker og leder. Veileder på UiB og gruppeterapeut på Studentenes Psykiske Helsetjeneste. Medforfatter til flere bøker innen psykologi, rus og behandling bl.a. en bok om kvinner og alkohol. Populær foredragsholder. Kari Lossius har vært klinikkdirektør i mange år ved Stiftelsen Bergensklinikkene. Fra 2019 har hun psykologpraksis i Bergen.

Vi gleder oss til å høre hennes foredrag.

Etter møtet inviterer vi til enkelt taffel med snitter og mineralvann. Påmelding er ikke nødvendig. Egenandel kr. 100,-

Hjertelig velkommen.

18. sep, 2019

DMSB har gleden av å invitere til

ARMAUER HANSEN FORELESNING

Tid: Tirsdag 15. oktober 2019, kl. 19.00

Sted: Pleiestiftelsen for Spedalske No 1, Kalfarveien 31

Antrekk: Mørk dress

 

Pris kr 600,- pr. person for meny med viner - ingen kostnad for dem som kun deltar på foredraget. Påmelding er nødvendig for dem som ønsker å delta.

Program:

1. Armauer Hansen foredrag - Glimt fra medisinens historie – sett fra Bergen (av en kirurg) - seksjonsoverlege Inge Glambek, Haraldsplass Diakonale Sykehus.

2. Tradisjonell Armauer Hansen middag

Meny 

Aperitiff

Musserende vin - Mozell

***

Bergensk Fiskesuppe

Husets hvitvin

***

Bergens Sursteik

Husets rødvin

***

Dronning Maud med bær

Husets dessertvin

***

Kaffe

***

Øl eller mineralvann tilbys dem som ikke ønsker vin til maten

Armauer Hansen forelesningen er en tradisjon i DMSB og vi er svært glade for å kunne invitere selskapets medlemmer med ledsagere til interessant foredrag og etterfølgende tradisjonell bergensmeny med vin, øl, mineralvann og kaffe.

Før foredraget serveres aperitiff. Deretter vil seksjonsoverlege Inge Glambek holde et spennende foredrag med tittelen: «Glimt fra medisinens historie – sett fra Bergen (av en kirurg)»

Inge Glambek er utdannet generell kirurg og kar- og thoraxkirurg, med over 40 års erfaring. Han har drevet med generell kirurgi de siste 25 årene. Inge er mye opptatt av dagkirurgi og har sittet i styret i Norsk Dagkirurgisk forening, Nordaf, i 12 år. I tillegg har han vært styremedlem og leder i Norsk interessefaggruppe for sårheling, medlem og leder av legeforeningens Turnusråd i 7 år (dette nå nedlagt), leder av Forum for brokk- og bukveggskirurgi og de siste 4 år leder i norsk kirurgisk forening. Han er en svært populær foredragsholder som alltid skaper stort engasjement.

Det er mulig å delta kun på foredraget uten kostnad, mens deltagelse på middagen etter foredraget krever påmelding til Bjarte Askeland på epost bas@bbb.no, alternativt på telefon 410 28 000, samt betaling, kr. 600,- pr person til konto nr.: 1204.47.78287, senest torsdag 10. oktober. Det er også mulig å benytte VIPPS til telefon 410 28 000. Angi i så fall hva innbetalingen gjelder.

Med vennlig hilsen

Kristina H. Johannessen (sign.)

Leder

8. jun, 2019

På høstens første kveldsmøte er det en stor ære for DMSB å kunne presentere Gerd Kvale og Bjarne Hansen som foredragholdere. De er begge psykologer og professorer i klinisk psykologi ved Universitetet i Bergen, og har sammen skapt noe så sjeldent som en norsk eksportvare innen psykiatrien: Alvorlig angst og tvang (OCD) lar seg behandle på fire dager.

I oktober 2018 ble duoen plukket ut til Time Magazines prestisjetunge liste over de 50 personene som gjør mest for å bedre verdens helsetjenester. The Bergen 4-day treatment sprer seg verden rundt og i Norge er behandlingsteam under opplæring over hele landet. 4-dagers behandlingen er også utgangspunktet for storsatsingen der Haukeland Universitetssykehus, Universitetet i Bergen, Trond Mohns Forskningsstiftelse og Kavlifondet sammen tildeler 111 millioner for å etablere Bergen Center for Brain Plasticity. Gerd og Bjarne vil fortelle om behandlingen og forskningen.

Etter foredraget inviterer vi som vanlig til enkelt taffel med snitter og mineralvann. Påmelding er ikke nødvendig. Egenandel kr. 100,-

Hjertelig velkommen!